Uutiset

Wasa Starsin uutiset, tiedotteet ja haastattelut.

Wasa Stars jakoi ennätyspotin nuorille urheilijoille

Wasa Stars jakoi ennätyspotin. Kuva: Sami Peltoniemi

Wasa Starsin avustuspotti oli tänä vuonna yli 12 000 euroa ja tukea sai noin neljäkymmentä nuorta urheilijaa kahdestakymmenestä eri lajista. 

Enter your text Wasa Starsin Rookie- ja Talent-avustukset on jaettu. Rookie-avustus kohdistuu vähävaraisille nuorille urheilijoille ja tämän vuoden jakopotti kohosi yli 10 000 euron. Apua sai 35 nuorta ja mukana oli 18 eri lajin edustajia.

- Yhden avustuksen summa oli muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta 300 euroa. Tämän uskomme olevan sellainen avustus, joka auttaa näitä nuoria ja heidän perheitään vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Meille on myös tärkeää, että tuemme monia eri lajeja. Tällä kertaa avustusta jaettiin 18 eri lajiin ja mukana oli niin joukkue- kuin yksilölajeja, kertoo Wasa Stars ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Jokela.
Hallituksesta erillinen avustusvaliokunta käsitteli hakemukset nimettöminä marraskuussa ja suurin osa avustuksista on laitettu maksuun joulun jälkeisellä viikolla.

Jakosumma kolminkertaistunut

Hakemuksia Rookie-kategoriaan tuli vajaat sata kappaletta ja näiden nuorten vuosittaiset harrastuskustannukset kohosivat yhteensä yli 160 000 euroon. Tämä tarkoittaa, että keskimääräinen yhden urheilijan harrastusten vuosikustannus on noin 1 500 euroa.
- Avustusvaliokunnalla on joka vuosi haastava tehtävä käydä hakemukset läpi ja päättää avustusten saajat isosta määrästä hakijoita. Ihan varmasti sieltä löytyisi vielä useita nuoria, joille apu olisi tarpeen. Olemme kuitenkin onnellisia, että pystymme auttamaan noinkin suurta määrää nuoria innokkaita urheilijoita, sanoo Wasa Starsin hallituksen puheenjohtaja Annemari Vanhaviitakoski.

Vuonna 2020, ensimmäisenä kokonaisena toimintavuotenaan, Wasa Stars jakoi tukea avustusten kautta vähävaraisille 3 000 euroa. Tämän vuoden ennätyspotin myötä avustussumma on pystytty yli kolminkertaistamaan.
- Työ alueen nuorten urheilijoiden eteen jatkuu ja siinä tärkeässä roolissa ovat niin yritys- kuin yhdistystukijamme, jäsenemme kuin tukikummimme. Tapahtumissamme, kuten joulukuun Wasa Stars goes Ritz -hyväntekeväisyyskonsertissa, vapaaehtoisten rooli on erittäin tärkeä, Vanhaviitakoski painottaa.

Neljälle talentille tukea

Samaan aikaa Rookie-haun kanssa avoinna oli myös Talent-haku, jonka avustukset kohdistuvat sellaisille Vaasan seudun nuorille urheilijoille, joiden tähtäimessä on kansainvälinen huippu. Tässä kategoriassa vuoden 2023 avustussumma oli 2 000 euroa ja 500 euron tuen sai neljä urheilijaa.
Hakemuksia Talent-avustuksiin saapui noin 80 kappaletta ja keskimääräinen vuosikustannus urheilijaa kohden oli reilut 5 000 euroa.
- Nämä urheilijat ovat jo Suomen, Euroopan tai jopa maailman huipun kynnyksellä, jolloin muun muassa leiri- ja kisakustannukset kasvavat huimasti, Jokela kertoo.

Lisätietoa:
Wasa Stars ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Jokela 050 555 9186

Wasa Stars ry:n hallituksen puheenjohtaja Annemari Vanhaviitakoski 050 381 2855

Wasaline liittyy Wasa Starsin tukijoihin
Sauso Oy:n joululahjoitus auttaa kymmentä vähävara...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://wasastars.fi/

Ota yhteyttä

  • Toiminnanjohtaja: 
    Jaakko Jokela
  • Puhelin: 
    (0505559186)
  • Email: 
    jaakko.jokela@kivirock.fi
Image