Nyheter

Wasa Stars nyheter

Nu kan man ansöka om stöd via Wasa Stars

Nu kan man ansöka om stöd via Wasa Stars

Från fredagen 5 juni kan man ansöka om stöd på välgörenhetsorganisationen Wasa Stars hemsida. Vasaregionens unga idrottare eller hens familj kan fylla i en ansökan om finansiellt stöd för unga idrottares idrottsverksamhet.

Ansökan är öppen under juni månad och efter det behandlar Wasa Stars bidragsutskott ansökningarna anonymt.

 • -Från början planerade vi att ha en första ansökningsomgång under hösten, men coronapandemin och de permitteringar och uppsägningar som den har medfört har påverkart många familjer, så vi bestämde oss för att tidigarelägga ansökningstiden, säger Vesa Hakkarainen, styrelseordförande i Wasa Stars.

Wasa Stars har grundats för att stöda Vasaregionens idrottsverksamhet och speciellt mindre bemedlade tangfulla unga idrottare. Via sommarens ansökningar kommer man att dela ut stöd på sammanlagt 3000 euro.

 • -Vår målsättning är att i år kunna dela ut 9 000 euro i olika former. Coronapandemin har varit tuff för många företag och det har också inverkat på vår insamling av medel. Vi har varit tvungna att avboka två planerade evenemang i år, men vi hoppas att läget återgår till det normala till hösten. Det är glädjande att många företag och organisationer också i dessa svåra tider är med och stöder vår verksamhet, säger Hakkarainen.

Wasa Stars började sin verksamhet våren 2019. Under 2019 delade man ut stöd på 3000 euro till Vasaregionens unga och hittils i år har man delat ut stöd för ca 2000 euro.

Privatpersonernas stöd är också väldigt betydande för oss och det har varit glädjande att märka, att förutom olika företag och organisationer, så har också många privatpersonen kommit med och stöda verksamheten. Våra faddrar har också en viktig roll och de är Wasa Stars ansikten utåt. Vi hoppas kunna stöda många potentiella idrottare i deras idrottsliga satsning, säger Hakkarainen.

Ansökningsblanketten hittar man på hemsidan www.wasastars.fi.


Mer information:
Vesa Hakkarainen, Wasa Stars ordförande, 040 300 5181
Jaakko Jokela, Wasa Stars verksamhetsledare, 050 555 9186

LokalTapiola gjorde en donation till Wasa Stars
Donering, FC Sport Juniorer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://wasastars.fi/

Ta kontakt

 • Verksamhetsledare: 
  Jaakko Jokela
 • Telefon: 
  (0505559186)
 • Epost: 
  jaakko.jokela@kivirock.fi
Image