Nyheter

Wasa Stars nyheter

Miika Koivisto donerar del av sin guldbonus till juniorer

Miika Koivisto Bild: Tomi Hänninen

Ishockeyspelaren Miika Koivisto har bestämt sig för att donera 1500€ av sin världsmästarbonus från våren 2019, till välgörenhet. Koivisto donerar summan till Wasa Stars, som delar ut summan vidare till unga idrottare

-Idrotten har gett mig mycket, så jag vill på ett konkret sätt hjälpa, så att så många som möjligt har en möjlighet att njuta och lära sig av idrotten, säger Koivisto.

Donationen riktas, enligt Koivistos önskemål, till lagidrott och grenarna ishockey, fotboll och innebandy. Ishockey donationen riktas till Vasa Sports Juniorer, innebandy delen till SB Vasa och fotbollens stödsumma till VPS, VIFK och FC Kiistos juniorspelare. Summan riktas till nio unga idrottare, både flickor och pojkar.

Bra förebild för unga

Wasa Stars stöder lokala unga idrottare, som vill utvecklas inom sin gren. Wasa Stars donationer riktas till unga, som har det tufft ekonomiskt att klara av den egna sportens kostnader och till unga idrottare som strävar att nå internationell nivå i den egna sporten.

-Miika har varit med som stödperson och fadder från direkt från början, när Wasa Stars körde igång sin verksamhet. Det var en fin nyhet när vi hörde, att han bestämde sig att donera en stor del av sin VM-bonus till välgörenhet. Miika är en bra förebild för unga idrottare och han har ett stort hjärta, som också donationen visar, säger Jaakko Jokela, verksamhetsledare på Wasa Stars.

Koivisto var med i laget när lejonen vann VM-guld 2019. Laget var totalt nedtippat av hela hockeyvärlden före turneringen.

-Vi visste att vi som individuella spelare inte hör till de bästa, så vår enda möjlighet till framgång var, att tänka på lagets bästa och att vara osjälvisk och ge de andra i samma kedja bästa möjliga stöd för att nå resultat. I framtiden kanske finländsk media ger laget en chans att visa sin klass på isen, istället för att genast dissa möjligheterna, säger Koivisto.


Wasa Stars 2020 - tack!
LokalTapiola gjorde en donation till Wasa Stars

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://wasastars.fi/

Ta kontakt

  • Verksamhetsledare: 
    Jaakko Jokela
  • Telefon: 
    (0505559186)
  • Epost: 
    jaakko.jokela@kivirock.fi
Image