Nyheter

Wasa Stars nyheter

Ishockeyns världsstjärnor i Vasa i juli.

Wasa All Star Hockey Game 27.7.2022! Bild: Heidi Glader Wasa All Star Hockey Game 27.7.2022! Bild: Heidi Glader


Välgörenhetsorganisationen Wasa Stars arrangerar onsdagen 27. juli en ishockeymatch i Vasa Elektriska Arenan, med ett antal finländska toppspelare.

Mellan stolparna får vi se målvakten Pekka Rinne, som nyligen avlutade sin grymma NHL-karriär och representerade Nashville Predators under 15 säsongen. Rinne belönades som NHL:s bästa målvakt år 2018 och han representerade landslaget i VM under åren 2009, 2010, 2014 och 2015.

Efter sin sista säsong i NHL belönades Rinne med King Clancy Memorial Trophy. Priset delas ut till en spelare som har visat ledaregenskaper både på isen och utanför isen, samt har gjort betydande humanitära insatser i samhället.


Salo, Sund och Koivisto

I välgörenhetsmatchen får vi också se New York Islanders försvarare Robin, Salo, som gjorde sin debut i NHL i november ifjol. I januari i år gjorde Vasa Sport fostrade Salo sitt första NHL-mål i matchen mot Philadelphia Flyers. Salo har vunnit VM-guld för U18 år 2006. Han spelade för Sports representationslag under säsongerna 2014-2018.

Tony Sund, hemma från Pedersöre, är en av spelarna i Wasa All Stars Games. Backen Sund spelar för svenska SHL-laget Rögle BK. Han tog steget från Vasa Sport till Sverige via Turun Palloseura, KHL-laget Dinamo Riga och HC Davos. Sund vann VM-silver med landslaget våren 2021.

Vi får också se världsmästaren från 2019 Miika Koivisto i rinken i Wasa All Stars Hockey -matchen. Vasa Sport fostrade Koivisto representerade Finland med lejonen vid OS i Pyeongchang. För tillfället spelar Koivisto i den svenska SHL-ligan i Växjö Lakers.


Mångsidigt program

Bakom spelarbänken står en bekant tränare för alla vasabor, Mikko Manner, som i februari vann ett historiskt OS guld som assisterande tränare för lejonen.

- Helt super att Peksi (Pekka Rinne) genast lovade ställa upp. Vi får också med andra finländska NHL-spelare och ishockeylejon, som vi berättar mera om senare. Vår målsättning är att få hela finländska hockeyeliten till Vasa i sommar, säger Manner.

Manner, som fungerar som tränare för Brynäs i svenska SHL, har länge hör till Jukka Jalonens tränarstab. Förutom OS-guldet har han varit med och vunnit VM-guld 2019 och VM-silver 2021. Mikko Manner fungerade som tränare i åtta år för ligalaget Oulun Kärpät och vann tre FM-guld med laget.

- Det kommer att bli en otrolig upplevelse och vi har aldrig tidigare haft möjligheten att se spelare av så här hög klass i Vasa. Vi kommer att offentliggöra flera spelare under våren. Vi kommer också att bjuda på annat program än en hockeymatch, säger verksamhetsledare Jaakko Jokela.

Vinsten går till att stöda unga idrottare

Välgörenhetsevenemangets biljettförsäljning börjar i april.

Vinsten för välgörenhetsmatchen går till fonden som Wasa Stars har grundat för att stöda idrotten i Vasa enligt föreningens regler. Wasa Stars stöder regionens unga idrottare, med ambition att satsa på sin idrott, men har ekonomiska utmaningar.

Wasa Stars stöder också unga idrottare i regionen, som redan har nått framgång nationellt och i sin gren satsar mot världstoppen eller den europeiska eliten. Under de senaste två åren har Wasa Stars stött stavhopparen Essi Melender, spjutkastaren Anni-Linnea Alanen samt brottaren Nestori Mannila.

Mera infromation:

Jaakko Jokela, Wasa Stars ry:n verksamhetsledare, 050 555 9186

Vesa Hakkarainen, Wasa Stars ry:n ordförande, 040 300 5181 

Wasa Starsin ökar stödsumman – ansökan har nu öppn...
Wasa Stars 2020 - tack!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://wasastars.fi/

Ta kontakt

  • Verksamhetsledare: 
    Jaakko Jokela
  • Telefon: 
    (0505559186)
  • Epost: 
    jaakko.jokela@kivirock.fi
Image